מריבה עם חברה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/05/15 21:59 כג באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפני כמה ימים רבתי עם חברתי הטוב מאוד בשל כל מיני בעיות ועכשיו אני מרגישה קצת חוסר אמונה בה" כאילו הוא לא מקשיב לי והוא רוצה רק ברעתי אני ממש אוהבת את ה" אבל קשה לי להתמודד עם זה שה" שיודיע הכול ויכול לגרום להכל גרם לך...

ההיתי רוצה עצה איך לחזור ולהאמין בה" בלב שלם!

תשובה

ב"ה

שלום.

בשאלה שלך את כבר כותבת את הפתרון.
הבעיה נבעה מהמריבה עם החברה וכאן נמצא הפתרון.
אי אפשר לנתק מצוות שבין אדם לחברו ממצוות שבן אדם למקום זה הולך ביחד וההרגשה שלך היא נורמאלית וטבעית כשיש קלקול חברתי זה משפיע באופן ישיר על עבודת ה !!

ולמה?
מפני שה' מדבר איך באמצעות האנשים שסובבים אותך. הם שליחים ממנו עבורך!!

יש פתגם ידוע שאומר כך[ " אנשים מתפללים לה' שישנה את המצב והם לא מבינים שה' שם אותם באותו מצב כדי לשנות אותם"]

כלומר המצב החברתי שאליו נקלעת זקוק לפתרון!!

כזה יגיע גם התחושה והאמונה יתחזקו!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.