קרי לילה ושאלה לגבי פרשת השבוע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/05/15 14:14 כג באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום יצא לי קרי לילה וזה בגלל שאני בבית ספר חילוני-דתי לאומי אבל חוץ מילדים עם כיפה רוב הבנות לא מתלבשות צנוע וזה ממש קשה לא להסתכל עליהם ואפילו בת אחת יושבת לידי כי המורה שמה אותה לידי וזה ממש קשה לא להסתכל על שום בת כי כל הבית ספר מלא בבנות עם לבוש לא-צנוע, אני תמיד צריך להשפיל מבט למטה כדי לא לראות בת ואין לי שום דרך אחרת לעבור בית ספר. הקרי יצא לי רק בגלל ממש קצת הסתכלויות על בנות(למרות שלא ניסיתי) ולא ראיתי אתר לא צנוע כמו פורנוגרפיה חלילה. השאלה שלי האם אני בנידה? והאם אני נקרא טמא?

ועוד שאלה שעלתה בראשי, בפרשת השבוע "בחקתי" מופעיה כמה פעמים המילה קרי למשל: "ואם תלכו איתי בקרי" או "והלכתי עמכם בחמת-קרי" , הכוונה במילה קרי זה הכוונה לקרי לילה? או למשהו אחר? תודה רבה וסליחה על שאלות שבטח כל דתי אמור לדעת!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין טומאת נדה אלא למי שבא אל אשה נדה או תנאים סובבים,לכןהפולט אין בו טומאת נידה. אמנם מן הראוי לטבול במקוה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ