נטיעת עצי סרק בשמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/05/15 01:05 כג באייר התשעה

שאלה

שלום רב,

קיבלתי היום תרומה של עצים ממשתלה למטרת הקמת גינה ביחידה שאני משרת בה בצבא.

העצים נמצאים כרגע בתוך אדניות ורציתי לדעת איך אני יכול לנטוע אותם באדמה שאיננה באדניות אלו?

יש לנו מקום שיש מעליו ציליה ויש בו צל כל היום, אפשר להעביר את העצים מתוך האדנית פלסטיק שהוא נמצא בו כרגע לאדנית בנויה וקבועה(אדמה של גובה חצי מטר שמתחתה יש לבנים ורצפה רגילה)?

אשמח לתשובה בהקדם,

תודה,

יונתן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שלכתחילה אין לשתול עצים אלו, אפילו תחת צליה.
יש לשמר את העצים עד אחר השמיטה ואז לטעת אותם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ