רובין הוד מעשה חינוכי?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/05/15 21:44 כב באייר התשעה

שאלה

האם יש להקל על עונשו של מישהו בתפקיד ציבורי שלקח שוחד כדי לעזור לנזקקים? או שמא להחמיר משום תפקידו?

תשובה

שלום וברכה

שפת הדין והמשפט היא רק אחת השפות בה אנחנו מדברים. בשפה הזו, אין לו לדיין אלא זמנו ומקומו, ואין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות, ועל כן העובדה שהנאשם עשה מעשי חסד רבים אינה רלוונטית, לא לכאן ולא לכאן. למעלה מכך, יש עוד נימוקים שלא להכניס את הנושא הזה לדיון (למשל, עד כמה עשיית חסד שרתה אותו, כי הוא עשתה לו שם גדול בין הבריות, או להפך) ועוד ועוד.
השיקולים של מעשי החסד וכדו' צריכים לבוא אחרי התהליך הדיני - כחלק מתהליך החנינה.

כל טוב