אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/05/15 16:16 כב באייר התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

יש לי כרגע התלבטויות באמונה ואני מעוניינת לדעת ולשמוע אם יש דרך ע''פ התורה לדעת בבירור בצורה חד משמעית את קיום ד' או אפילו בצורנ חלקית ועד כמה מסתמכים על אמונה? וכמה מסתמכים על ידיעה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שאלה זו היא בבחינת 'למדני כל התורה על רגל אחת'.

האמונה רחבה. הקב"ה נוכח בכל חויה אנושית: בשכל וברגש, ביחיד ובחברה, בחיצוניות ובפנימיות, בהיסטוריה ובחזון העתיד:
הקב"ה ברא את העולם: התבוננות שכלית בעולם מפגישה עם הפלאים הגדולים שנקראים 'טבע' ומעידה על הבורא.
הקב"ה ברא את האדם - הקשבה רגישה אל תוך הנשמה פוגשת מושגים רוחניים נשגבים.
ישראל הוא עם עתיק יומין בעל היסטוריה של השגחה אלוקית בלתי מוסברת. כל הזדהות עם עברו ועתידו של עם ישראל יוצרת זהות אמונית מלאה.

מסלולי האמונה שונים ומגוונים - הקב"ה מלא עולם ממילא יש דרכים רבות מאוד להגיע אליו.
נסה למקד את החיפוש שלך: מה קשה לך, מה חסר לך וכד'
משם צא לדרך הבקשה שלך ובעז"ה תעלה ותצליח.