הליכה לקרבי נגד רצון ההורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/05/15 10:41 כב באייר התשעה

שאלה

שלום,

יש לי רצון לשרת בקרבי ואמא שלי מתנגדת לזה וזה עושה לה הרבה צער המחשבה שאלך לקרבי.

האם יש לי חיוב כלשהו לעשות מה שהיא אומרת לי ולקחת צעד אחורה?

תשובה

שלום וברכה

שלושה פרקים יש לתשובה לשאלה זו:
א. מבחינה הלכתית צרופה, אדם אינו חייב לציית להוריו, כאשר הם מבקשים למנוע בעדו לעשות משהו שמאוד חשוב לו, ועוד יותר – כאשר מדובר במצווה, ועוד יותר – כאשר מדובר במשימה חשובה ביותר של הליכה לקרבי. על העיקרון ההלכתי הזה כתבתי כאן: http://www.ypt.co.il/show.asp?id=21166. מעבר לכך, איך ייתכן שחיילים לא ילכו לקרבי כי אמא שלהם לא רוצה שהם ילכו לקרבי ? זה נראה נכון ?
ב. יהיה זה לא נכון לעשות משהו שמאוד פוגע באמך. כפי שכתבת, זה מעורר בה צער גדול, וכנראה שיש לך רקע, ואתה גם מחוייב לה כי בנתיים אתה חי בבית, ועוד ועוד. לא זו בלבד, אלא שיש תפקידים חשובים אחרים בצבא, ועל כן צריך להיזהר.
ג. הדבר הטוב ביותר אפוא הוא לנסות ולגבש ביחד דרך, שתאפשר לך גם להיות ביחידות הלוחמות, וגם במקום שמבחינת אמך הוא מעט יותר רגוע וכדו', וביחד בוודאי תמצאו את הדרך לעשות כן.
כל טוב