היכן היה אלוקים בשואה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/05/15 19:01 כא באייר התשעה

שאלה

כבוד הרב , שמעתי מהרב אמנון יצחק שגם אומות העולם היו במעמד הר סיני , ברצוני לשאול איך גם הם נכחו שם ?

ושאלה נוספת יש לי , אשמח אם הרב יענה לי , אני יותר רוצה לאמת את מה שאמרו לי רבנים אחרים , השאלה היא איפה היה ה' יתברך בשואה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בענייני אגדה ודרשה יש דעות רבות ושונות. האמירה של הרב אמנון יצחק צריכה להתברר בתוך ההקשר שהוא אמר זאת. אני לא יכול לפרש את דבריו.

יש דרכים שונות להציע הסבר אמוני לאירועי השואה. אני סבור שאנחנו עדיין בצל השואה ולכן אין בכוחנו להבין אותה. אני מקיים ביחס לשואה את התגובה של אהרון הכהן לאחר מות שני בניו: "וידם אהרון".

לאחר שאיוב טען כלפי ד', מתגלה אליו ד' ואומר לו שקצרה דעתו מלהבין את מעשי ד'. זו לדעתי גם התשובה לשואה.

אסכם זאת בארבע שורות:
אני בטוח שהקב"ה מנהל את העולם בכל מקום ובכל זמן.
אין לי ספק שהקב"ה מחולל רק טוב בעולם.
אינני יכול למצוא בשואה משהו שהוא טוב באופן משמעותי.
אני מודע לכך שקצרה דעתי להבין את השואה לכן אני שותק.