למה להאמין באלוקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/05/15 01:36 יט באייר התשעה

שאלה

מי אמר שה' הוא האלוקים? למה להאמין לזה? אני באמת מבולבלת. מי אמר בכלל שהוא קיים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שורש האמונה מתברר לאדם מתוך ´הקשבה´ פנימית לנשמה שמרגישה את עצמה חלק ממשהו מושלם שהוא כולל הכל ואין סופי.
במילים אחרות מי שמצליח להתעלות מעבר לחויה הגופנית, חומרית וארצית מרגיש בתוכו שייכות רוחנית למשהו עצום ונשגב שאין מילים לתאר אותו. משהו רוחני שמקיף את כל היקום, אצלו הכל טוב, יפה וצודק, הוויתו כוללת את כל הזמנים מעולם ועד עולם.

יש גם דרך אמונה אישית כחלק מאמונת ישראל שיש לנו במסורת מדור לדור: הבריאה, אבות האומה, מעמד הר סיני וכל שאר האירועים של השגחת ד´ ודברו עמנו כמתואר בתנ"ך.

יש גם הוכחות אובייקטיביות, פלאי הבריאה שאין להם הסבר מעידות על בורא עולם. ההיסטוריה הבלתי הגיונית של עם ישראל. בעקר במאה השנים האחרונות, מעידה על ההשגחה האלוקית שמדריכה אותו.
לטעמי החיזוק הכי משמעותי מתרחש בתפילה - תתפללי על הרצון להאמין, על הסתלקות בהבילבולים - כל אלו יתנו לך כוחות אמונה.
בהצלחה!