תפילת מנחה לנשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/05/15 19:54 יד באייר התשעה

שאלה

שלום,

אני בחורה אשכנזיה, מאז ראש חודש אלול התחלתי להתפלל גם תפילת מנחה מעבר לשחרית.

לא נדרתי. לא אמרתי בפה שאני מתחייבת לקבל על עצמי ולא שום דבר בסגנון הזה.

רציתי לשאול:

1. במידה ואני שוכחת להתפלל, האם זה נחשב כעבירה/חטא?

2. במידה ובאיזה שהוא שלב ארצה להפסיק להתפלל מנחה, האם אני צריכה התרת נדרים, ואם כן באיזה אופן?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

נראה כי מעשה זה הופך לנדר, בשל העובדה שעשית אותה בקביעות, ובשל העובדה שהיא דבר מצווה.
כדי להפסיק אפוא יש צורך בהתרת נדרים.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן