תחנון

חדשות כיפה הרב משה מערבי 03/05/15 18:00 יד באייר התשעה

שאלה

שלום הרב,

בשולחן ערוך לא כתוב שבפסח שני לא אומרים תחנון אך בהרבה פוסקים אחרים כן כתוב שלא אומרים תחנון (לדוג':ביד שאול,אשל אברהם וכו'...)וכך גם פסק בילקוט יוסף שלא לומר תחנון בי"ד אייר אז האם זה אומר שזה מחלוקת בניהם?(כי אני הולך לפי הילקוט יוסף והילקוט יוסף בד"כ פוסק לפי השו"ע)

תשובה

שלום,
אף על פי שבשולחן ערוך לא מוזכר פסח שני כיום שלא אומרים בו תחנון, המנהג התקבל בכל ישראל שאין אומרים בו תחנון וזו גם דעת הרב, בעל הילקוט יוסף.