קדושת שביעית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/05/15 13:00 יד באייר התשעה

שאלה

שלום כבודו,

בכל הטבלאות לגבי קדושת שביעית לא מצאתי פתרון לגבי סוג פשוט של ירקות:

כאלו שנזרעו ונקטפו בתוך השנה השביעית, בידי יהודים, ללא היתר מכירה. כלומר יהודים שאינם שומרי מצוות גידלו ירקות כבשנה רגילה. האם חלה עליהם קדושה?

האם הם אסורים למאכל אולי?

בברכה, יותם קאופמן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לגבי השימוש בהם - יש מחלוקת גדולה, עתיקת יומין, האם ״נעבד״ נאסר. יש הטוענים כי כיוון ששביעית היום מדרבנן, יש ללכת לאור השיטות המתירות, ונראה כי בדיעבד יש לנהוג כך.
כמובן שעדיף לכתחילה לצרוך ירקות אחרים.
בוודאי שיש קדושת שביעית.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן