לתת ברכת שבע ברכות לאבא שהתגייר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/05/15 00:57 יב באייר התשעה

שאלה

שלום, אני לפני חתונה

אבא של המיועדת הוא בן של גיורת שהתגיירה לאחר שנולד (לא יודע בן כמה היה אך אני מניח שמאוד צעיר), אביו היה יהודי.

כל חייו הוא חי בקהילה יהודית דתית אותודוכסית, וגם כיום, אחרי שעלה לארץ, הוא רואה עצמו כיהודי ומקיים חלק מהמצוות.

אנחנו נורא רוצים שיקרא אחת מהשבע ברכות בחופה ואנחנו יודעים שזה מאוד יצער אותו ואותנו אם לא ניתן יוכל.

האם זה אפשרי? אם לא, האם יש לזה פתרון, לדוגמה, שהוא יברך במיקרופון ומישהו אחר יברך בשקט?

רק אציין ששנינו חילונים

תודה

תשובה

שלום

כמובן יש לדעת מראש שהאמא של המיועדת יהודיה כשרה.

לשאלתך-
אין צורך לקרוא עימו ברכות, ואפשר לתת לו לברך.
זאת בתנאי שאמו גויירה בבי"ד אמיתי ולא קונסרבטיבי וכד', ובתנאי שהיה מתחת גיל מצוות בגיורה, מל וטבל, והמשיך לקיים מצוות לאחר גיל מצוות. כתבת שהוא מקיים כעת רק חלק, ולכן צריך לברר שלאחר שהתגייר אכן קיים מצוות כאדם דתי רגיל, ולא רק חלק כאדם מסורתי.
במקרה שיש ספקות בזה, עדיף שמישהו אחר יברך בשקט בצד יחד עימו וללא ידיעתו.

מזל טוב