הכשרת מדיח של גויים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/04/15 12:09 ח באייר התשעה

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,

נתבקשתי על ידי קרובת משפחתי בחו"ל לברר את העניים הבא:

זוג שקנה בית מאנשים שאינם יהודים, ובבית זה ישנו מדיח כלים הקבוע במטבח - האם וכיצד יש באפשרותם להכשיר מדיח זה ולהשתמש בו?

תודה רבה וכל טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לכתחילה-
יש להמתין יממה. להגעיל את המגשים, המסננת, רשת הסכו"ם, ואת הזרועות המשפריצות מים שאפשר לפרקן, בתוך כלי גדול עם מים רותחים מבעבעים וסבון.
אחר כך להפעיל את המדיח ריק עם סבון על החום הגבוה ביותר.
לאחר מכן להפעיל על תכנית עם מים קרים, כאשר כל החלקים חזרו למדיח.

בשעת הדחק כשאין אפשרות לנהוג כן, נא לשאול ואכתוב בע"ה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן