חלום על העולם הבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/04/15 23:27 ז באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשתף אותך בחלום שהיה לי.

חלמתי שאני נוסעת ברכב עם כמה חבר'ה מהשבט שלי ועשינו תאונה. ראיתי את עצמי עפה מהאוטו מרחקים כאילו אני עפה כמה עולמות לעולם הבא. תוך כדי אמרתי שמע ישראל והתחננתי שה' לא יהרוג אותי. נחתתי במקום מופלא, ירוק עם עצים ואגם, ממש כמו גן עדן. כשקמתי ראיתי לידי זקן שישב על כיסא שהוא כביכול היה "אלוקים" והתחלתי לבכות ולהתחנן לפניו שאני ממש מצטערת שבזמן האחרון התדרדרתי וחטאתי ואז הוא קם ועברנו פתאום לעולם אחר עם מלא להבות והיה מעגל בתוך כל הלהבות האלו שהוא היה מוגן. שם ישבנו עם עוד כמה ילדים מהשבט שלי שהם כביכול הפחות דתיים מהשבט ופתאום הדמות של אלוקים השתנתה לחברה שלי אבל לא ראיתי אותה בתור חברה שלי בחלום אלא בתור אלוקים. היא סיפרה לנו ששנה שעברה היא ירדה אלינו אל העולם בתור המחנכת שהייתה לי שנה שעברה כי רצתה להעביר לנו מסר כלשהו. לאחר מכן היא אמרה לנו שהיא רוצה לספר לנו למה היא הביאה אותנו לפה והיא התחילה להגיד משהו לא טוב שקשור לבנים ואז התעוררתי.

עכשיו חשוב לציין שפעם הייתי מסורתית שחזרה בתשובה ונהייתי "דוסית" אבל לצערי בזמן האחרון נורא התדרדרתי ואני כבר לא "דוסית" והאמונה שלי לא עד כדי כך חזקה.. אתה חושב שהחלום מסמל משהו? שהוא בא להעביר לי משהו או שזה סתם חלום?

תשובה

שלום

יתכן שיש אמת מסויימת ומועטה בדבר, אולם עיקרו של חלום הוא דברים בטלים.
לכן התעלמי מכך והתרכזי בחיזוק המידות הטובות, בצניעות ובמעשים טובים.
יראת השמים שלך היא הדבר החשוב ביותר, ולכן השקיעי בה בלימוד ובבחירת חברות טובות שישפיעו עלייך לטובה.

כל טוב