הילד לא מתפלל ומברך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/04/15 15:47 ז באייר התשעה

שאלה

שלום,

בני בן 11 מאוד מתקשה לקום בבוקר לתפילה בבוקר בשבת וגם לא מוצא עניין בתפילה בכלל,

כמו כן גם עד שהוא מגיע להתפלל לדוגמא 18 הוא עושה זאת בפחות מדקה ויוצא מבית הכנסת,

כמו כן ברכת המזון גם הוא מברך כ-10 שניות,

איך אני אמור לגרום לו לקום לתפילה ולהתפלל כראוי?

תשובה

שלום

בהזדמנויות שונות תשוחח איתו באופן שאוזניו פתוחות, על סיפורי צדיקים ותפילתם שהתקבלה, על הדביקות בתפילה במשך הדורות בקושי, ועל השאלה מדוע עלינו להתפלל אם רבש"ע יודע הכל.

הוא מביט בך מתפלל ומברך, גם אם אינך שם לב לכך.
תאריך בתפילה ובברכה, בעצימת עיניים ובדביקות, וטבע האש לעבור מנר לנר.
במקביל, יתכן שהוא מחפש תשומת לב במעשיו אלה. לכן אל תתרגז לידו, אלא תגיב בתוצאה טבעית. אם אין תפילה או ברכה באופן שאנו נוהגים בבית, אזי גם האוכל הוא מועט, או לא כפי טעמו המיוחד. תתנה את הדברים, לא בעימות אלא במהות, בתוצאה של מעשיו הרוחניים.
אחת לכמה זמן, לא בתדירות גבוהה, גם עשה עצמך כועס ותעניש באופן מרתיע. יש בזה הגדרת הגבולות.

בהצלחה