נפלנו בשמירת נגיעה ואנחנו עומדים להתארס

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/04/15 09:48 ז באייר התשעה

שאלה

שלום הרב, אני יוצא עם בחורה כבר חצי שנה ואנחנו מתכננים להתארס בקרוב בע"ה. עד היום שמרנו נגיעה ב"ה למרות הקושי הרב הטמון בכך. אתמול בלילה נפרצו חלק מהחומות ופשוט נפלנו.. יש לציין שלא הגענו לשום דבר אינטימי במיוחד אבל עדיין.. אני אגיד לך את האמת, אני פשוט שבור.. עד עכשיו הרגשתי שאנחנו מטפחים קשר טהור כ"כ! ופתאום זה קרה.. אני מרגיש שהרסנו הכל! מאיגרא רמא לבירא עמיקתא.. אני באמת לא יודע מה לעשות.. איך ממשיכים מפה? איך מתקנים את המצב? אני באמת רוצה שהקשר שלנו יהיה טהור אמיתי וקדוש.. תודה על זמנך..

תשובה

לק"י

שלום לך!
ראשית, אני רוצה להגיד שאני מעריץ אותך.
לבוא ולשתף בהתמודדות הזאת היא לא פשוטה כשלעצמה, וודאי גם הניסיון עליו אתה מדבר - על הנפילות וההצלחות שבה.
שנית, אמנם אתם קרובים להתארס, ואולי בעזהי"ת כבר התארסם, אך נאחל לכם כל הלב מזל טוב.
מי ייתן ותזכו לבנות בית נאמן בישראל.
בית נאמן הוא לאו דווקא אותו בית ורוד שהכל הולך בו כפי שרוצים.
כן, לפעמים יש ליבונים (או בשפה אחרת ויכוחים ומריבות) ולפעמים יש ניסיונות שמקווים לעמוד בהם אך זה כבר תלוי בכל זוג.
אז למה בית נאמן?
כי אתם נאמנים לה´ ונאמנים אחד לשניה ואחת לשני.
הנאמנות הזאת היא של אמונה שלפעמים יש בה קשיים ונפילות, אך לא צריך להיבהל ולהתייאש אלא לדעת איך להתמודד כדי לחזק את אותו אמון ונאמנות.
עד כה שמרתם מלגעת אחת בשני ואחד בשניה.
ברור שעד עכשיו זה גם כן לא היה הכי פשוט אם בסוף נפלתם שכן זה לא קורה בבת אחת אלא הרגש בונה את עצמו, ואיתו גם גודל הניסיון.
אז ראשית - בואו נסתכל על הצד החיובי והטוב.
נסתכל על מה שכן הצלחתם לעמוד בו וממנו נשאב גם עוד כוחות כדי לעמוד בניסיון בהמשך.
נסגל לעצמנו את העין הטובה.
האם זה מעלים את השבר שאתה חש? זה תלוי בך.
יש כאלה שזה יכול להעלים להם את זה ויש כאלה שלו.
מה זאת אומרת להעלים?
להפוך את זה לגשר לעליה יותר גדולה מתוך ההתמודדות והגבורה.
אולי אתם חשים שהרסתם הכל אך עם כל הנפילה הזו לא הרסתם הכל.
כן, יש נפילה ושבר (שאפשר להשתמש בו בשבר של סוף מדרגה לפני העליה למדרגה היותר גבוהה על ידי הגבורה בהתמודדות), אבל זה לא אומר ש ה כ ל נהרס.
אולי יש רגש של החמצה, והרגש הזה הוא טבעי, אך הבית עדין יכול להיות טהור אם תבחרו להתמודד עם מלוא הגבורה והמצברים בניסיון הזה.
לא להעמיד גדרות קרובים מידי לניסיון אלא רחוקים, מה שנקרא "שמור מרחק".
האמת, זה גם דורש שתעמדו בגדרות הללו ולא תשחקו איתם כמו שהתרגלנו כשהיינו ילדים).
אז לשאלתך איך ממשיכים?
עם מלוא העוצמה וביחד.
כשם שהנפילה היתה יחד כן הקימה תהיה יחד.
איך מתקנים את המצב?
בגבורה על ידי העמדת גדרות עוצמתיים שיעזרו לתקן את המצב ולהראות שזה לא היה משהו קבוע אלא סוג של החלקה, כזו שב"ה אתם עמדתם ממנו ובה להבא.
אילו גדרות אפר להציב?
ראשית, צריך להכיר בכך שאחרי שתתארסו הניסיון לא הולך להיות יותר קל אלא דווקא יותר קשה.
למה?
כי נמצאים במצב ביניים שבו כבר החלטתם שאתם מאחדים את נשמותיכם ובונים בית יחדיו והרצון לממש את הבניה הזו רק מתחזקת עם הזמן.
אחרי שמכירים בכך אפשר להציב גדרות מסוגים שונים.
1. הקצבת זמן - לא להיפגש יותר מידי אלא רק סביב החתונה. בלי יותר מידי דייטים של "להיפגש". יש זמן לכך כשאתם נפגשים לסדר דברים לחתונה ואם תרצו לדבר? גם בזה יש כאלה שאומרים ששווה לא לדבר יותר מידי (זה לא אומר שלא מדברים כלל, אלא שיש הקצאת זמן).
2. זהירות! רואים אותך! - תמיד להיפגש ולהיראות ליד אנשים. לא במרחק של קילומטר או של מאה מטר. אלא בתוך חבורה של אנשים (אפילו ליזום שתגיעו עם אנשים). נכון, רוצים זמן לבד אך הזמן הזה הוא סגולה בדוקה לניסיון יותר קשה.
3. שמור מרחק! - לא לשחק אם הקירבה ביניכם אלא לשבת במרחק של אותם שמונה אמות שיש בין בני זוג בדייט ראשון.
4. תפילה - להתפלל לה´ שיתן לכם את הכוחות לעמוד בניסיון ולא ליפול עוד.
5. "כי אתה עמדי" - תחזקו את הקשר שלכם, כזוג, עם הקב"ה ותלמדו משהו ביחד (אפילו דיני הרחקה וייחוד) ונוכחות ה´ בוודאי תיתן עוד כח לעמוד בגבורה בניסיון.
האם העצות הללו (והעצות שעדין לא רשמנו - ואם תרצה אותם אתה מוזמן לכתוב לנו בשמחה) הם מתכון בטוח לכך שלא תיפלו בניסיון הזה?
לא.
יש לכם את כח הבחירה וגם אם תעשו את זה כבר לימדו אותנו חכמים "אין אפטרופוס לעריות".
לכן, חשוב שתיזהרו אך שתמשיכו לבנות את הדרך המשותפת שלכם יחד מתוך תורה ויראת ה´.
אני מקווה שהדברים עזרו.
נשמח לעמוד לימינכם בניסיון הזה ובכל ההכנות (יש לא מעט טיפים שנוכל לתת לגבי התקופה הנהדרת הזו של אירוסין ותכנון חתונה ובית).
נשמח לשמוע אם הדברים עזרו.
מזל טוב ושתזכו במהרה לבנות את ביתכם, בית נאמן בישראל,
נתנאל
netanelweil@gmail.com

תשובה רחבה נוספת אפשר לראות כאן: http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=135161