תחבורה ציבורית בשבת ביוזמת חברי כנסת דתיים?!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/04/15 10:42 ה באייר התשעה

שאלה

לכבוד הרב, שלום.

האם מותר לחכי"ם דתיים לחוקק בעד תחבורה ציבורית בשבת, ובתמורה לקבל ערכים אחרים?

אני שם לב שישראל כ"ץ, חבר כנסת חילוני הוא זה ששומר על השבת שלא יהיו אוטובוסים, וחכי"ם דתיים שוקלים להיות בעד זה כך אומרים בעיתון.

מה דעת הרב?

אביחי

תשובה

שלום

ודאי אסור הלכתית לשנות בכהוא זה את השבת הממלכתית, כך שחבר כנסת יחתום על שינוי והיתר התחבורה הציבורית בשבת. אסור להרבות חילול שבת גם במחיר אחווה וחיוכים.
גם אמונית יש בכך פגימה ביסוד הקודש של החברה הישראלית.

אינני מעלה על דעתי חבר כנסת ירא שמים שיעשה כזה דבר.
אם כך יקרה, רבני דרך אמונה יעמדו עם כלל רבני ישראל מאחורי הרבנות הראשית, לשמור על השבת הממלכתית במלא הכח והעוז, וכפי שעשה מרן הרב זצ"ל בימיו מול חילול השבת בת"א.

עיין

https://www.kipa.co.il/now/17/47680.html

כל טוב