חוכמה גדולה להיות חכם- דבר תורה קצר לפרשת אחרי מות קדושים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/04/15 00:47 ה באייר התשעה

שאלה

מידי שנה מוענקים פרסי נובֵּל הוא לאנשים או לארגונים, עבור מחקר יוצא דופן, המצאה ראשונית של ציוד או טכנולוגיה, או תרומה יוצאת דופן לחברה. לא פעם ולא פעמיים מאחורי האדם שעומד ומקבל את הפרס המיוחד עומדים שנים רבות של מאמץ, למידה וחוכמה שנרכשה עם הזמן ולמדינה חשוב להוקיר בפומבי מאמץ זה.

קיימים שתי דרכים מרכזיות להשגת חוכמה בחיים, הדרך הראשונה היא פשוט לחיות, ככל שאדם חי יותר כך הוא צובר יותר ניסיון והוא הופך למבין יותר בתחומים רבים יותר, לעיתים הוא אפילו נהייה האדם למומחה בעקבות אירועים שעבר או חווה.

הדרך השנייה היא פשוטה יותר אך קשה יותר- והיא פשוט לשבת וללמוד. ככל שאדם ילמד יותר יש סיכוי שיצבור חוכמה ויפתח את שכלו ויגיע לתובנות חשובות ומשמעותיות.

בפרשת השבוע שלנו אנו מקבלים ציווי לכבד ולהדר פני זקן-

" מִפְּנֵי שֵׂיבָה תָּקוּם וְהָדַרְתָּ פְּנֵי זָקֵן וְיָרֵאתָ מאלקיך אֲנִי ה'" (ויקרא פרק י"ט פסוק ל"ב)

פשוט לנו שאדם מבוגר עלינו לכבד אותו. אך הכלי יקר מרחיב ומסביר מה הסיבה האמיתית שצריך לכבד אותו- בעיקר מפני חוכמתו :

["אלא ודאי שטעם כיבוד השיבה הוא בעבור החכמה המצויה בהם יותר מבזולתם, כמו

שנאמר "בישישים חכמה ואורך ימים תבונה"...] (הכלי יקר)

כלומר מעבר לגיל שמביא איתו את נזקי הגוף עם הזמן, קיימת חשיבות גדולה לכבד אדם שקנה חוכמה.

לכן, לא נופתע מהמשך דבריו של הכלי יקר שמסבירים שאנו מחויבים לכבד באותה המידה תלמיד חכם אף אם הוא צעיר בימים;

[ אבל מכל מקום- זקן, זה שקנה חכמה והשתדל בה, כי הדבר הקנוי מורה על השתדלות

הקונה שטרח בה לקנותה, והוא השכל הנקנה לאדם- וודאי הוא ראוי לכבדו יותר מן

השיבה- שבאה לו החכמה מעצמה, כי רוב ימים ידברו בחכמה.]

עצם היגיעה לדבר נעלה שכזה מצריכה אותנו לכבד את האדם שקנה את החוכמה.

יהי רצון שנזכה לקנות חוכמה לעצמנו ונזכה להוקיר ולכבד חוכמת זולתנו.

שבת שלום!!

חברים מקשיבים!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן