עבודה במלצרות בספירת העומר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/04/15 00:01 ה באייר התשעה

שאלה

האם מותר בספירת העומר(לפני ל"ג בעומר) לעבוד במלצרות באולם אירועים?

תשובה

שלום לך

שאלתך מורכבת וכך גם התשובה אליה.

באולם אירועים השאלה [מה נעשה באותו אירוע].
אתייחס לכמה דוגמאות -
ברית מילה או פדיון הבן - בודאי מותר.
חתונה יהודית אליה נרשמו ברבנות - בודאי מותר. אם הרבנות אישרה את החופה - מי אתה שתבקר או חלילה לא תשתתף.
חתונה שלא דרך הרבנות - אסור בכל מקרה ובכל ימות השנה.
מסיבות מצווה כמו סיום מסכת וכד' - מותר.
מסיבות רשות כגון להולדת הבת וכד' - נכון להמנע. יש מקום להקל אם אתה בעל משפחה ואתה עובד לפרנסת ילדיך.
(בכל השנה ראוי להמנע כאשר מגישים יין בסעודת הרשות המלווה בכלי נגינה).

[ראוי לציין שעלולות להיות בעבודת המלצרות בכל ימות השנה בעיות חמורות הרבה יותר:]
חוסר צניעות של האורחים או האורחות.
חוסר צניעות או קלות ראש בין המלצרים למלצריות ולהיפך.
לבנים - שירת נשים (איסור חמור ביותר).
מזיגת יין לבין המין השני.
שמיעת מוזיקה בסעודת רשות כאשר מוגש יין.

בברכה ובהצלחה
דוד לוי