סדר הקורבנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/04/15 21:39 ד באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לדעת לגבי סדר אמירת הקורבנות. מה מעלת אמירתם ומה סגולותם? האם זה טוב למחילת עוונות?

מתי אסור להגיד?

באיזה שעות הכי טוב להגיד ובאיזה יום או לילה הכי מובחר להגיד?

האם להגיד יהי רצון שלפני?

כמו כן רציתי לדעת מזה אומר לילות משמר? שמעתי משהו כזה של להישאר ערים וללמוד תורה וזה ממש חשוב כמו תיקוני כרת וכו..

תודה .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמירת הקרבנות היא בתחילת היום לפני פסוקי דזמרא.
להלן קישור מפורט
http://www.yeshiva.org.il/midrash/2776

'משמר' הוא כינוי ללימוד תורה במשך כל הלילה, כך נוהגים בישיבות ביום חמישי בלילה ומסיימים בתפילת ותיקין.

אין לי ידיעות על סגולות ה-'משמר', מלבד הסגולה הנפלאה להקדיש את כל הלילה לתורה.