שבועה במישהו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/04/15 16:00 ד באייר התשעה

שאלה

אם רשמתי בהודעה לחבר שלי שאני נשבעת באחיין שלי לא לדבר איתו יותר. וגם אמרתי לעצמי בניע שפתיים שאני נשבעת באחיין שלי לא לדבר איתו יותר. ודיברנו. מה אני יכולה לעשות? אני מפחדת שיקרה משהו לאחיין שלי בגלל השטויות שעשיתי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

את צודקת מאוד שיש לפחד מעולם השבועות, ולהינזר מלהשתמש בו. כוח הדיבור של נדר ושבועה הוא עצום, וצריך להימנע מכך לחלוטין.
ברם, לשבועה זו שאת מדברת בה אין כנראה משמעות הלכתית, כי על אף שהתכוונת להישבע - לא נקטת בנוסח שהוא יוצר שבועה, ועל כן הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להיגמל בכלל משבועות, ולקבל על עצמך לעשות דבר טוב כלפי אחיינך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן