כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/04/15 03:48 א באייר התשעה

שאלה

מצאתי מוצר מיובא עם הכשר של חוג חתם סופר, וראיתי שכתוב באנגלית שהוא מכיל שרימפס.

צילמתי את המוצר כי מצאתי את זה מוזר.

כשחזרתי הביתה בדקתי שוב את המוצר ברשת ומצאתי שאכן הוא מכיל Shrimp paste.

כמו בחיים...שכחתי מכל הנושא.

היום סידרתי את התמונות שלי ומצאתי את התמונות האלו.

אני לא אדם דתי, עדיין :) אבל אני מרגישה צורך להזהיר מפני המוצר ולא רוצה לעשות לשון הרע או הוצאת דיבה.

אני לא מבינה גדולה בכשרות, אבל יש סביבי הרבה אנשים דתיים וזה משהו שיכול לשבור להם את הלב... ולא הייתי רוצה שהם יסבלו צער כזה.

מצד שני, כמו שאמרתי...אני לא מבינה גדולה בכשרות. ויתכן שאני טועה ומדובר בטעות...או שהמוצר הוא אותו מוצר רק מיוצר ללא שרימפ? לא יודעת...

לא רוצה לפגוע בפרנסה של שום אדם בעיקר בחפים מפשע.

מה עושים ??

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

בהחלט ייתכנו הרבה אפשרויות -
1. הנפוצה ביותר - הכשרות מזויפת. הם כותבים שחתם סופר משגיחים בלי ידיעת חתם סופר
2. יכול להיות שיש טעות ברכיבים או במדבקה.
בד"כ מוצרים בחו"ל מיוצרים במפעל לא כשר ובאותו חודש- חודשיים שרוצים פס ייצור כשר מכשירים את המפעל ומוציאים מהמוצר רכיבים לא כשרים כדי לייצר כמות כשרה.
3. כמו תמיד יכולה להיות טעות אנוש.

הדרך הנכונה היא לשלוח את התמונות לגוף הכשרות הכתוב על האריזה (יש כמה גופי חתם סופר)
אם הם יאמרו שהם אינם משגיחים על מוצר זה - יש לפנות לרבנות הראשית לישראל מחלקת הונאה בכשרות כדי להגיש תלונה על היבואן.

בנוסף - ע"פ חוק כל מוצר מזון מיובא צריך להיות מאושר על ידי הרבנות הראשית לישראל. אם מוצר זה מאושר על ידם - כתבי להם בכל מקרה (ניתן לשלוח להם דרך אתר הרבנות הראשית באינטרנט.

בברכה ובהצלחה דוד לוי