שיער אף,טוש,הגומל על נסיעה בכביש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/04/15 23:06 כט בניסן התשעה

שאלה

שלום רב!

אודה על מענה לשאלות הבאות:

1. האם מותר לגבר להסיר בפינצטה שערות בודדות שצומחות על גבי אפו ומפריעות לו? שמעתי פעם שאסור לגבר להסיר שיער מגופו משום לא ילבש גבר שמלת אשה. השיערות הן בודדות מאוד וצומחות אחת לחודשיים.

2. האם מותר למי שרוחץ גופו בשבת (בצונננים כמובן) לפרק את ראש הטוש על מנת להנות מזרם חזק וישיר על גופו (ולהרכיב חזרה במוצ"ש כדי לא לעבור על איסור בונה? או שאולי מותר להחזיר בשבת)

3.האם לדעת הספרדים יש לברך הגומל לאחר נסיעה של שעה ורבע בערך לכיוון? לפעמים החזרה היא ביום שלמחרת, ואם כן, מתי יש לברך?

בברכה ובתודה מראש,

שגיא

תשובה

שלום

א.אסור, אלא אם מדובר בכיעור ניכר
ב.אסור
ג.יש לברך, אחת לשבוע על כל הנסיעות, בפני עשרה

כל טוב