רונות ואי צ'ינג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/04/15 18:52 כו בניסן התשעה

שאלה

במשך הרבה שנים קראתי עתידות באמצעות קלפים, אבני רונות ובמיוחד באמצעות האורקאל הסיני "אי צ'ינג".

מיותר לציין שאף אחד לא ימכור לי את הסיפור שזה "הבלים". זה רחוק מאוד מלהיות הבלים.

זה עובד, וזה עובד מצוייין והיתה לי הצלחה גדולה בזה.

עם כל זה, בשנים האחרונות הפסקתי לעסוק בזה, כיון שלא רציתי לעבור על הלכה בריש גלי.

עכשיו אני מתגעגע לזה והיתי רוצה לשאול רב שבקי בהלכה, אם יש אפשרות להתיר את הענין, כי אני יודע שיש בכל שאלה הרבה דעות, ודי לי בפוסק אחד שיתיר.

תשובה

שלום

התורה אינה אוסף דעות שתוכל לבחור דעה שנחה לחייך. עליך לקבל את פסיקת הרב אליו פנית, תוך מסך הבערות שאינך יודע מראש אם יקל או יחמיר, אלא אתה מאמין שהפוסק מביא דבר ד' מעיון בתוה"ק כפי דעתו. ועל כעין זה נאמר מקולי ב"ה ומקולי ב"ש- רשע.

לשאלתך-

אין להתיר לעשות זאת, אלא אם יש בכך רפואה במקרה ספציפי של חולה שיש בו סכנה

כל טוב