השתלת שחלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/04/15 18:11 כו בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת מה אומרת ההלכה בהקשר הסיטואציה הבאה (שאכן התרחשה לפני מספר שנים):

אישה שעברה תאונת דרכים נאלצה לעבור כריתת שיחות (ולכן לא יכולה לבייץ וללדת). לאחר מספר שנים עברה תרומת שחלה מאישה בריאה, בייצה ביציות של התורמת, ונכנסה להריון.

האם הילד שיוולד הוא בנה של תורמת השחלה או של האישה שנשאה אותו ברחמה וילדה אותו?

אשמח להתייחסות מהמקורות.

תודה רבה!

תשובה

שלום

זו סוגיה סבוכה הנובעת ממספר הכרעות בהבנת סוגיות אחרות לגמרי בגמרא ובראשונים.
אינני יכול לכתוב במקום הנוכחי את הסוגיה מפאת אורכה והפירוט בה.
למעשה, ישנן כמה דעות מי האם, והדבר טרם הוכרע סופית בידי הרבנות הראשית ביחס לגישה ההלכתית במדינת ישראל כלפי אמהות לתינוק שנולד מכך.

אין להשוות זאת באופן פשוט למחלוקת הדומה לגבי השתלת זרע או ביצית באם המקורית או בפונדקאית, שכן כאן מדובר באופן אחר של איבר.

כל טוב