הורים ובני זוג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/04/15 18:05 כו בניסן התשעה

שאלה

אימי התקשרה אליי ואמרה שאישתי בחורה טובה וכו', אבל, היא כמעט ולא מתקשרת אליה וזה פוגע בה..

אנחנו מבקרים את ההורים בערך בשבועיים, אבל מפריע לה מאוד שהיא כמעט ואף פעם לא מתקשרת, ואני לא

רוצה להגיד לאישתי כי זה רק יצור ריחוק, כי ב"ה שאנחנו מגיעים להוריי היחסים טובים

ומצד שני אני לא רוצה שאימי תתקשר אליי כל רגע שמשהו מפריע לה, מה עושים ?

אומרים לאימי בצורה יפה שאפשר לדבר הכל חוץ מן בין בני הזוג / להגיד לה את צודקת ואני מראה דוגמה לידה שאני מתקשר אלייך וכו

תשובה

שלום

לאמא לא אומרים הוראות או ביקורת. מכבדים אותה ויראים ממנה.
לאשתך צריך להסביר בנחת ובהקשבה הדדית את הנושא. תציג זאת כצורך של אמך לקבל תשומת לב, ולא כחובה של אשתך. טבע האדם להיטיב עם מי שזקוק לו ולחמול עליו, ולהמנע מלהיטיב עם מי שפוקד עליו נימוסים וכד'. תתפלל על כך שתהיה סיעתא דשמיא בשלום ביניהן.

בהצלחה