החזרת שם משפחה של רווקות לאחר גירושין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/04/15 15:07 כו בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

הוריי גרושים מזה כ- 16 שנה. אבי נישא בשנית ואימי לא.

האם יש מניעה הלכתית שאימי תשנה את שם המשפחה שלה בחזרה לשם משפחתה בנעוריה/ ברווקותה?

אם קשור לעניין- הילדים - אנחנו ב"ה נשואים למעט אחותי הקטנה שהיא בת 26 ורווקה. ( כלומר כולם מעל גיל 18 ב"ה)

אימי רוצה להינשא בשנית, היא דתייה, אך לא נקרתה הזדמנות כזו עד עכשיו ולא טוב היות האדם לבדו ואני רוצה לדעת אם היא תוכל לשנות את שם משפחתה בת.ז. בחזרה לשם משפחתה ברווקות ולא שם המשפחה של אבי ובעזר'ה תהא ישועתה מאת ה כהרף עין.

( אני הבת שואלת על אימי)

תודה רבה

תשובה

שלום

אין מניעה הלכתית

כל טוב