כף בשרית בתבשיל פרווה קר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/04/15 13:36 כו בניסן התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב

הכנסתי בטעות כף עץ קרה ששימשה לבישול מאכל בשרי (נקניקיות במים) באותו הערב, למאכל פרווה קר.

מה דין התבשיל? האם צריך לבדוק האם יש פי שישים כנגד גודל הכף או גודל שארית המים שלכאורה היתה עליה מהבישול?

האם זה משנה אם בתבשיל הפרווה הקר היה מעט שום שבושל עם התבשיל?

תודה רבה,

תשובה

שלום

העץ עצמו אינו מפליט מכיוון שהיה קר כשנגע בפרווה, ולכן אין צורך לשער במה שנכנס וודאי לא בכף כולה.
אולם המים שאתה מעיד שהיו עליו עדיין מהנקניקיה, יש להם דין שומן בשר משום ששומן הנקנקיות כידוע צף במים בהם התבשלו ודבק בכלים.
לפיכך יש לשער שישים במאכל הפרווה לעומת המים שנכנסו למאכל הפרווה הקר, ואם יש שישים אפשר לאוכלו בחלב, ובלבד שאינך חש טעם הנקנקיה בתבשיל הפרווה.
אין דין חריף בכהאי גוונא של השום, משום שהוא היה מבושל ואין לו דין חריף לאחר מכן לחלק מהפוסקים.

כל טוב