השם הלל קמץ באות ה׳

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/04/15 10:54 כו בניסן התשעה

שאלה

שלום רב

בשעה טובה נולדו לנו תאומים- בן ובת ביום רביעי שעבר חול המועד פסח. לבת קראנו שירה.( שירת הים שקראנו בשביעי של פסח )

בעוד זמן קצר תתקיים הברית של בננו ועדיין אנחנו מתלבטים לגביי השם.

חשבנו על הלל - קמץ באות ה׳.

ממה שקראתי באינטרנט נתקלתי שמישהו כתב ששמע שהרב אליהו לא כל כך המליץ על שם זה. אני לא יודעת אם הכוונה להלל עם חיריק או קמץ.

האם לרב ידוע משהו על זה? יש לזה בסיס כלשהו?

פשוט ונותרתי עם תחושה לא טובה כל כך.

מה הרב חושב על השם הלל עם קמץ? זה בעייתי?

מכיוון שהם נולדו בחול המועד פסח , ימי שבח והלל חשבנו על שם זה.

מה לגבי השם יאיר?

תודה רבה

תשובה

שלום

השם הלל עם תנועה זו הוא שם בעל משמעות טובה, והטייתו היא בזכר כפי שאנו אומרים הלל הגדול הלל השלם וכד', ועל כן אין בו בעיה. להורים יש סיעתא דשמיא לקרוא שם לבנם, ולכן אם הוא אהוב עליכם ובחרתם בו מתוך ירא"ש, קראו לו כך.
ודאי הלל עם חיריק גם הוא שם טוב, ואין מי שיוכל לחלוק על התנאים הקדושים שנקראו כך.

גם השם יאיר הוא טוב מאד, וכנ"ל.

מזל טוב