יעלה ויבא שנשכח, לצאת ידי חובה מהחזן בחזרה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/04/15 20:30 כה בניסן התשעה

שאלה

שלום!

שאלתי היא: מדוע אדם ששכח לקרוא יעלה ויבוא צריך לחזור בתפילת שחרית ומנחה האם יש אפשרות שבמקום לחזור לרצה או לתחילת התפילה אפשר להקשיב ולכוון בחזרת שליח הציבור שאנו יוצאים ידי חובת קריאת יעלה ויבוא שהחזן קורא בחזרה במקום שאותו אדם ששכח יברך ברכה לבטלה כאשר הוא חוזר לתחילת הברכה או לתחילת התפילה?

תשובה

שלום

כשהשעה צריכה לכך הדבר מותר, אך לכתחילה יאמר לחזן לפני תחילת החזרה שיכוון להוציאו. והוא יכוון למילות החזן, ויענה אמן בכוונה כיוצא יד"ח.

כל טוב