פתרון לדואר זבל בשכונת מצוקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/04/15 12:01 כה בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני גר בבניין באזור המכונה ''שכונת מצוקה'', המודעות של הדיירים בבניין לנקיון בחדר מדרגות ובמרחב הציבורי מאוד נמוכה.

אנחנו מקבלים בדואר הרבה פרסומות בתיבות דואר ורובם המוחלט נזרקים לרצפה.

השאלה שלי: האם מותר לי לאסוף אותם מהתיבות ולזרוק אותם לפח? האם זה גזל של הדיירים או המפרסמים?

חשוב לציין ששום מפרסם לא ביקש רשות לחלק פרסומים בדואר.

תודה רבה!

תשובה

שלום

חצרו של אדם קונה לו שלא מדעתו, ולכן המודעות הן של הבעלים ואין רשות לגעת בהן משבאו לרשותו.
תוכל לרכוש פח פלסטיק, ומעליו שלט המבקש להשליך אליו דואר מיותר.

כל טוב