חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/04/15 01:50 כה בניסן התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני עובד בחברת הייטק. במחלקה שלי ישנו "מועדון קפה" שלמעשה מתפעל ביום יום מכונת קפה לרווחת העובדים. אחד העובדים, מיוזמתו, לקח אחריות על המכונה ותחזוקתה. כמו כן הוא מוכר את הקפסולות לקפה. לאחרונה הוא פתח במבצע - מי שקונה קפסולות מקבל חפיסת וופלים. חשוב לציין שהבחור הנ"ל איננו יהודי. שאלתי היא: קניתי היום קפה וקיבלתי את הוופלים המצורפים. האם אסור לי לאכול מהוופלים מדין חמץ שעבר עליו הפסח שכן "מועדון הקפה" משמש את כלל העובדים ואיננו ממש שייך לבחור? או שמא כיוון שהם באחריותו במהלך חג הפסח יש להם דין של חמץ של גוי והם מותרים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

לפי התיאור שאתה מתאר -
החמץ היה בפסח שייך ליהודים (למקום העבודה או לוועד העובדים)
החמץ לא נמכר בפסח לגוי
וגם אם הוא נמכר המכירה אם לקחו ממנו בפסח המכירה בטילה כיון שבכך גילו דעתם שלא התייחסו למכירה ברצינות. זה לא משנה אם יהודי או גוי לקח ממנו בפסח.
(פרט לגוי האישי שאליו נמכר החמץ שזה כמובן שלו ורצוי וטוב ונכון שיקח אותו או ממנו בפסח)

[לפיכך חמץ זה אסור בהנאה]

מה שלקחת / קיבלת / קנית - עליך להשמיד בצורה שאחרים לא יקחו את הופלים.
אסור גם לתת אותו לגוי שהרי הוא אסור בהנאה ועצם נתינתו לגוי, גם בחינם, עלול הוא להחזיק לך טובה על כך ולכן אסור.
[אסור לעשות בו שום שימוש] כגון לתת אותו לבעל חיים שלך וכד'.

סיכום
לזרוק אותו לפח לאחר שבירתו באופן שלא ניתן להשתמש בו יותר

תזכה לשנים רבות נעימות וטובות
דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן