שקר לבן בהריון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/04/15 11:07 כד בניסן התשעה

שאלה

חברה רחוקה שאלה שאלה, מדוע לא הגעתי לחוג מסויים.

מכיוון שלא רציתי לענות לה שאני בהריון (שלבים מוקדמים מאוד, וקושי מסויים להכנס להריון), אמרתי לה שיש לי עומס בעבודה (תמיד יש לי עומס בעבודה).

אז היא אמרה שיש שמועות שאני בהריון ורצתה לדעת לשלומי.

מאחר ומאוד הרגיז אותי שהיא שאלה בצורה ממש ישירה (מאוד לא רגיש). עניתי לה אל דאגה הכל טוב רק עומס בעבודה.

מרגישה ששיקרתי, בעוד שממש לא רציתי לשקר.

היא העמידה אותי במצב לא נעים.

האם זה נחשב שקר, מה עלי לעשות? האם עלי לענות לה משהו אחר?

ברצוני להדגיש שאני ממש לא רוצה לספר לאנשים בשלב זה, אני מספרת רק לאנשים הכרחיים, ולמשפחה הקרובה ביותר.

תשובה

שלום

אפשר לשנות עבור עניין זה, ואם חזרת על המשפט שיש רק עומס עבודה ללא התיחסות להריון, הדבר מותר

בהצלחה