צניעות בציונות הדתית - פאשלה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/15 16:21 כג בניסן התשעה

שאלה

שלום הרב,

שמתי לב שבציונות הדתית יש לגיטימציה מסוימת שאומרת לנשים נשואות להסתובב עם חצי כיסוי ראש, או אחד כזה שלא מכסה את כל הראש.(על פי מה שאני רואה)

זה נראה לי כמו היתר מוגזם.

למה נשים חרדיות חובשות כיסוי ראש מלא והנשים מהציבור שלנו מרשות לקווצות שיער להתגלות?

זה לא מראה טיפה על פער ביננו לבינם?

ומה באשר להפרדה בקרב בני הנוער? נכון, יש הפרדה בבתי הספר, אבל שם עצרנו. בציבור החרדי ההפרדה בין בני הנוער היא הרבה יותר רצינית.

במילים אחרות - האם יכול להיות שבתחום הזה קצת פישלנו? שהחרדים ברמה קצת יותר גבוהה והם פוסקים על פי מה שנכון ולא על פי מה שנוח?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הציבור שלנו אכן יותר סבלני לבניו ובנותיו.
יש לנו עקרון של אחדות ואהבת ישראל. אצלנו כולם שייכים. לכן גם בנינו שהורידו את הכיפה עדיין שייכים, גם בנותינו שללא כיסוי ראש עדיין שייכות. על כך גאוותנו.
נכון שנוצרת תחושה שפחות מקפידים. זה המחיר של ההכלה והסובלנות.
אבל גם לקפדנות יש מחיר. לכל דרך יש מחיר.
העולם החרדי שדוחה את כל מי שלא מתנהג בדיוק לפי הכללים שלו, משלם מחיר יקר מאוד על דרכו.
זהו מחיר מגוון שיש בו מצד אחד שברים משפחתיים קשים ביותר, ומצד שני העמדת פנים וזיוף.

אני לא בא לומר מי צודק יותר ומה נכון יותר. אני רק אומר שאין שלמות באף אחד מהצדדים.

אינני מעוניין להשחיר עוד מגזרים אחרים, אין זו דרכי חלילה. אבל אם עיניים בראשך, תוכלי לראות שבכל מגזר: חסידים ומתנגדים, אשכנזים וספרדים, חרדים ודתיים לאומיים - בכל מגזר, יש מה שנכון ומה שנוח. אף אחד לא נקי בזה יותר מהאחרים.