מוצרים שיש בהם חשש ולא הוכללו במכירה

חדשות כיפה רבני כושרות 12/04/15 13:12 כג בניסן התשעה

שאלה

ערכנו מכירת חמץ לצורך מוצרים שונים בביתנו שיש בהם חשש חמץ או שהיו בשימוש בסביבת החמץ. כמקובל, סימנו את הארונות בהם הונחו הדברים המיועדים למכירה.

אך ישנם מוצרים אחרים שסברנו שאין צורך אפילו למוכרם ורק לא לאוכלם בפסח - מיני מתיקה, חלק מהתרופות, קופסת סימילאק ואבקת שוקו של מטרנה. מוצרים אלו לא הונחו במקומות המסומנים הנ"ל אלא היו פזורים במקומות שונים (היינו בבית בפסח רק זמן קצר).

לאחר מכן ראינו בפרסום שלכם שגם שבמוצרים הנ"ל ישנם חששות ברמה כזו או אחרת לרכיבים המופקים מחמץ.

כעת:

א. האם יש לחשוש לגביהם כעת לאיסור חמץ שעבר עליו הפסח?

ב. במידה וכן, האם המכירה שלכאורה הם לא היו כלולים בה תוכל להועיל להם?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן