פליטת פה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/04/15 00:08 כג בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

בשעת כעס נפלט לי ואמרתי לאמי ״נשבעת לך אם היינו פחות בקשר החיים שלי היו יותר טובים ורגועים״. אני כל כך מצטערת על מה שאמרתי ואתקשר להתנצל, אך רציתי לוודא שזה לא נחשב לשבועה או משהו כזה. אני לא דתייה אך מאוד מפחדת מכך. אני אוהבת אותה מאוד ולא התכוונתי.

תודה מראש

תשובה

שלום

זהו איסור תורה של כיבוד אב ואם, ולפיכך חשוב שתבקשי סליחה ולא תשובי על כך. ד' שלח אותך להורים אלו משום שמהם תוכלי להשתלם באופן המלא ביותר, ויש לכבד אותם ולירא מהם.
השבועה גם היא עבירה, מוצא שפתייך יש לשמור, עשי על כך תשובה.

כל טוב