גילוח בספירת העומר לבעלי משרה חברתית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/04/15 21:48 כב בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

השנה התחלתי לעבוד פסיכולוג בהכשרה במרפאה נפש ציבורית. בימי ספירת העומר אני לא מגלח את זקני ורציתי לשאול האם יש לי היתר לגלח? בעבודתי מן הראוי שאראה אסתטי ואני חש שלא בנוח עם זיפים וכל שכן עם זקן...

בתודה מראש

בן

תשובה

שלום וברכה

במקום בו יש צורך גדול - כבר התירו פוסקים לעשות כך.
האם יש צורך גדול במצב כזה? מסופקני. הלוא אפשר להתחיל את המפגש עם המטופל בהתנצלות על כך שאתה לא מגולח, והסבר קצר מאוד מדוע, ומתוך כך אפשר שדווקא תצטייר ביותר אנושיות ויותר רגישות - ואם כן, למה לא לעשות כך ?

כל טוב