מעשר כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/04/15 18:08 כ בניסן התשעה

שאלה

בני סיים שירות סדיר וממשיך שנתיים שירות קבע. הוא עדיין רווק ואין לו נכסים. מה צריך להיות הקו המנחה למתן כספי מעשר ? האם מעשר מהמשכורת נטו ? האם לאחר ניכוי סכום שהוא מייעד לחיסכון ? האם הפקדת סכום כסף באופן סדיר לתוכנית חיסכון ייעודית לקניית דירה והקמת משפחה ו/או למימון לימודים תורניים לבניו (לכשיוולדו) הינו מעשה תקין ?

בתודה מראש, אריה

תשובה

שלום וברכה

הדבר הנכון לעשות הוא להפריש מהנטו. אולם אתה יכול לנכות את כל ההוצאות שיש לך בשירות הקבע.
לא נראה כי חיסכון לדירה והקמת משפחה הוא כתובת ייעודית למעשר כספים. ברם, אם אתה פותח קרן ממוקדת לתלמוד תורה של ילדיך העתידיים, והכסף מוקצה רק לזה - ניתן להקל, אם כי בדרך כלל ראוי לתת את הכסף לצדקה מיידית, ולא להכניסו לתוכניות.

כל טוב ויישר כוח