תפילה בכיתה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/04/15 23:40 טו בניסן התשעה

שאלה

שלום!

בכיתה שלי הרבה מהבנות לא מסוגלות או לא משתדלות להתפלל, ומדברות הרבה בזמן התפילה ובמיוחד בשמונה עשרה.

לי יש בעיות קשב וריכוז קלות כך שבכל אופן קשה לי מאוד להתרכז והבנות רק מקשות עליי והרבה פעמים כשהמורות מתערבות זה רק מסיח את הדעת אפילו יותר, יש לכם עצה בשבילי?

תשובה

שלום רב לך
שמחתי מאוד לקרוא על רצונך להתפלל והחיפוש אחר הדרך הטובה ביותר לעשות זאת.
העולם מורכב משלושה 'גורמים': המקום, הזמן והאדם. אדם מסוים נמצא בזמן מסוים במקום מסוים. דוגמא לדבר היא עבודת כהן גדול ביום הכיפורים בקודש הקודשים – האדם הקדוש ביותר נמצא בזמן הקדוש ביותר במקום הקדוש ביותר. ביכולתנו, כאשר אנחנו רוצים לשנות משהו, לשנות כל אחד מהגורמים.
במקרה שלך את יכולה לשנות את זמן התפילה, את מקום התפילה או את עצמך.
זמן התפילה: אולי תתאמי עם המחנכת ותתפללי באופן קבוע מוקדם יותר, כך שכאשר תגיעי לכיתה כבר תהיי אחרי תפילה?
מקום התפילה: אולי תתאמי עם המחנכת והיא תרשה לך להתפלל במקום שקט אחר, מחוץ לכיתה?
לגבי שתי ההצעות האלה את צריכה גם לחשוב האם הן עלולות להזיק לכיתה ולמעמד שלך בכיתה וכו'.
את עצמך: זהו השינוי הקשה ביותר, כי הוא לא שינוי טכני, חיצוני. הוא דורש עבודה על עצמך. קל יותר לנקוט בפתרונות הקודמים, אבל אם המחנכת לא מסכימה או שאת מתביישת לשאול, תאלצי להשתמש בפתרון הזה. לנסות להתרכז למרות הרעש או לפחות לא להתייאש ולדעת שכל עוד את עושה את המקסימום שאת יכולה זה מספיק לקב"ה ורצוי בעיניו מאוד. כתבת שיש לך בעיות קשב וריכוז ואין ספק שהפתרון הזה יהיה הקשה ביותר עבורך. אני ממליץ לך, אם את יכולה, לנסות קודם את שני הפתרונות הקודמים.
אני מקווה שהצלחתי לענות לך. אם כן וגם אם לא, תמיד אפשר לשאול שוב, שאלה זו או אחרת.
בהצלחה,
יהונתן יעקובי, yehonatanmy@gmail.com