להוסיף שרה למטר?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/03/15 13:14 ט בניסן התשעה

שאלה

שמי הוא מטר ומגיל קטן אני רוצה להוסיף את שמה של סבתא שלי שנפטרה בתור שם שני. השם אותו אני רוצה להוסיף הוא שרה.

כיום אני בת 18 ואני יכלה ללכת ולהוסיף את השם שרה כשם שני אבל אני רוצה להתייעץ לפני עם רב כדי לראות אם זה טוב או לא.

חשוב לציין שסבתא שלי נפטרה כשהייתי קטנה מאוד ובתור ילדה קטנה הייתי תמיד בורחת ממנה כי היא הייתה נראית מבוגרת. מאז יש לי רגשות אשם על איך שהתנהגתי אליה והחלום שלה היה שיקראו לנכדיה על שמה ואף אחד לא הגשים לה את החלום, לכן כל כך חשוב לי להוסיף את שמה כשם שני.

תשובה

שלום

מותר. יש לעשות כן רק לאחר שכיבדת את הורייך בהסבר על הדבר, והשתדלי לזכות בברכתם.

כל טוב