ניפוי קמח חיטה שמורה

חדשות כיפה רבני כושרות 29/03/15 09:15 ט בניסן התשעה

שאלה

שלום לכב' הרבנים שליט"א.

קנינו כמה שקי קמח חיטה שמורה לאפית מצות בבית מדרשנו. כל שק 25 ק"ג. נאמר לנו ע"י בעלי המטחנה ועוד מס' מומחים (אמנם אינם מורי הוראה) שאיכות החיטה, השמירה המעולה, והניפוי מיד לאחר הטחינה אינם מצריכים ניפוי נוסף אפילו לאחר כמה שבועות. והמהדרין יכולים לנפות בנפה של 50 מש באופן מדגמי, ולבדוק את הנותר בנפה, ודי בזה. האם אפשר לסמוך על זה לכתחילה?

תודה רבה ופסח כשר ושמח.

משה.

תשובה

שלום

אם היו חרקים הם נטחנו, ביצים לא נטחנים ויכולים להתפתח. ולכן במרחק של כמה שבועות יש לנפות, במרחק של כמה יומיים אין צורך לנפות