אמונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/03/15 23:00 ו בניסן התשעה

שאלה

שלום הרב. ישלי שאלה..

לא מזמן הסתכלתי על ברכת המזון , על הברכה הראשונה:הזן את העולם כולו בטובו בחן בחסד וברחמים, הוא נותן לחם לכל בשר כי לעולם חסדו ובטובו הגדול תמיד לא חסר לנו"

עכשיו, ח"ו שיש לי איזה ספיקא כלפי קודשא בריך הוא, אבל יש אנשים שאין להם אוכל, גם גויים וגם יהודים, שלא גומרים את החודש, כאלה שלא יודעים מה יאכלו מחר או כאלה שאין להם גם מה לאכול עכשיו..

אז, במחילה, מה אני צריך לחשוב?

בתודה מראש.

תשובה

שלום לך

אתקן שני נושאים בדבריך -

1. מי שיש לו חוב בבנק וכד זה סימן שהוא לא נהג לפי ההלכה.
[הכלל הוא שלאדם אין להוציא לעולם כסף שאין לו, גם אם הוא רעב ללחם] מי שיחיה כך לעולם לא יהיה בעל חוב אלא הוא יחיה במסגרת מה שהשם נותן לו.

2. הקב"ה זן את כל הבריות לפי מה שהוא - הקב"ה מחליט שהאדם צריך ולא לפי מה שהאדם או החברה חושבים שהוא צריך

חג שמח וכשר
דוד לוי