בישול קטניות בסירי פסח

חדשות כיפה רבני כושרות 26/03/15 22:21 ו בניסן התשעה

שאלה

האם ניתן השנה לבשל בחול המועד קטניות לצורך סעודת שבת (אסרו חג) בסירי פסח?

תשובה

מצ"ב תשובה מתוך הלכות הפסח בפורטל פסח באתר
http://kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=50832

יום חמישי, כ' ניסן - ערב שביעי של פסח

הכנות ליום טוב ולשבת: להכין עירוב תבשילין (מצות תבשיל), כדי שאפשר יהיה להכין תבשילים מיום שישי, שהוא יום טוב, לשבת.

מותר לאשכנזים לבשל קטניות (שיש להן כשרות לפסח לספרדים!) לצורך אכילה ביום שבת - הן בערב יום טוב, והן ביום טוב עצמו. מותר לבשלן ולאכול אותן בכלים של פסח. לאחר הבישול, אין להשתמש בכלים אלו לצורך הפסח אלא לאחר 24 שעות (בפסח בשנה הבאה, מותר להשתמש בכלים אלו אף בלא הגעלה). רצוי לברור את הקטניות לפני פסח. מי שלא ברר, יכול לברור בפסח.