שם לביתי על שם אבי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/03/15 09:19 ו בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, אשמח לדעתך ועצתך.

שמי *, לפני שנתיים אבא שלי, *- *- ז"ל, נפטר בפתאומיות ממחלת הסרטן. נכון להיום אני בחודש 8 להריון וצפויה ללדת בע'"ה במאי תינוקת. אני מאוד מעוניינת לקרוא לביתי על שמו של אבי ושאלתי היא איך היהדות מתייחסת לשימוש רק בחלק מהאותיות להנצחת הנפטר, לדוגמא חשבתי על השם 'שיר' כשם ראשון או 'שיר-אל' כשם שני.

תודה רבה מראש,

**

תשובה

שלום

יש בכך מעין כיבוד אב, וזהו צעד חשוב הן כלפיו הן כלפי הדור הבא שיזכה לזכור אותו בשם.
השמות שהצעת עבריים עם משמעות טובה, ובע"ה תהיה ברכה. ישנה עדיפות מסויימת לשם שיר על פני שיר-אל, על מנת ששם השם לא יגיע לבזיון במכתבים וכד'.

בשעה טובה