טרמפ

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/03/15 23:23 ה בניסן התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אם חבר שלי נוסע עם הרכב של ההורים שלו , האם מותר לי לנסוע איתו טרמפ. למרות שיש חשש שיכול להיות שהוא לא ביקש אישור מההורים שלו לתת טרמפ. או שאני לא אמור לחשוש לזה? והאם יש עניין להחמיר בזה ? או שמותר לקחת טרמפ לכתחילה ולא צריך לחשוש לאישור ההורים?

תשובה

שלום

רוב ההורים מסכימים שחברי ילדיהם יסעו ברכב כאשר בנם נוהג, ולכן אין לחשוש לזה אלא אם יש אינדיקציה מסויימת שלא הסכימו.
ומידת חסידות לשאול מראש את הוריו, ולהתרחק אפילו מאבק רחוק של גזל.

כל טוב