תפילין רבנו תם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/03/15 16:11 כט באדר התשעה

שאלה

האם יש עניין בתפילין ר"ת דווקא אחרי חתונה? (שמעתי משהו כזה). כמו כן, האם יש גם הבדלים בכתיבה מעבר להבדלים בסדר הפרשיות (והאם אלו דברים שצריך לעמוד עליהם מול סופרי הסתם לוודא). האם יש הבדלים בר"ת בין האר"י לאשכנזי?

תשובה

שלום

שיטת ר"ת בתפילין מתחלקת לשני עניינים עיקריים- סדר הפרשיות, ועומדים או שוכבים.
בסדר הפרשיות, יש מידת חסידות להניח כשיטה זו בנוסף לשיטת רש"י. בנושא עומדים או שוכבים, אין הלכה כר"ת, ולכן אפי' מה שנקרא בימינו תפילין דר"ת אינן כשיטתו בזה, ור"ת עצמו היה פוסלן.

לגבי אותיות הכתיבה עצמה אמנם שיטת הספרדים דהיום נראה שפסולה לדעת ר"ת, אך גם בזה לא נהגו בתפילין דר"ת שיכתבו כשיטתו בצורת האותיות בדוקא. תנהג בכתיבה כפי מסורת עדתך.

כל טוב