רווקות מאוחרת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/03/15 00:24 כד באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רווק שמת להקים משפחה יהודית ומתפלל לזה כל יום.

כשיהודי מאמין, אני יודע שיכולות להיות כל מיני סיבות למצבי:

1. עוד לא הגיע הזמן שלי להתחתן (לא עברתי את מספר הדייטים שנקבע לי וכד').

2. הבחורה שנקבעה לי בלידתי הוחלפה בעקבות איזשהו חטא שחטאתי.

3. אם דייט לא הצליח זה סימן שמגיע לי משהו יותר טוב מזה - במצב זה עליי לשמוח בשעת הפרידה.

4. במצבי אני מכפר על משהו שנעשה בגלגולי הקודם - במצב זה אין לי הרבה מה לעשות רק לקבל עליי את הגזירה.

ויש בטח עוד סיבות.

אינני מצפה שהרב יגיד לי באיזה מהמצבים אני נמצא. שאלתי היא מהי באמת ההסתכלות הנכונה ביותר על רווקות מאוחרת?

תשובה

שלום רב לך ותודה ששיתפת אותי בשאלתך
אפשר לחלק את הסיבות לדברים המתרחשים בעולם בכל מיני צורות. אחת החלוקות המשמעותיות ביותר היא החלוקה בין דברים שתלויים בנו לדברים שאינם בשליטתנו. בשאלתך מנית כמה סיבות חשובות ונפלאות שאינן תלויות בך. הסיבות שכתבת הן סיבות של הקב"ה, חישובים נסתרים מדעת בני אדם, סודות שאינם גלויים לנו. הקפדת על הדבר ולא שאלת אותי באיזה מהמצבים אתה נמצא. מסתבר שאתה מבין שאינני יכול לדעת.
איננו יכולים לדעת את הסיבות הנסתרות במלואן. הקב"ה נתן לנו את הידיעה שהן קיימות כדי לחזק אותנו ברגעים קשים, לעודד אותנו כאשר אנו חשים תסכול ואובדן תקווה. בזמנים כאלה הקב"ה אומר לנו לא לדאוג – להמשיך לעשות את שלנו ולבטוח בו שהוא יודע את החישובים הנסתרים ודואג לנו בצורה הטובה ביותר שאפשר.
אבל עלינו להמשיך לעשות את שלנו – לבדוק את הסיבות הגלויות לנו. האם אנו מגיעים לפגישות כאשר אנו לבושים כראוי, מתנהגים בצורה מתאימה, איננו ביקורתיים מדי וכו' וכו'.
אינני מכיר אותך, ולכן ברור שאין בדברי כל טענה או ביקורת ספציפית אליך. ייתכן, כפי שכתבת, שאתה מגיע לפגישות בצורה מושלמת ומתנהג בהן בצורה הטובה ביותר. ייתכן שהחיפוש שלך אחר בת זוג נעשה בצורה נכונה, בוגרת, ממניעים נכונים ובצורה טהורה. אם אכן כך הרי שהסיבות היחידות שתיתכנה לעיכוב שאתה חש במציאת בת זוג הן הסיבות הנסתרות.
אבל ייתכן אחרת. שוב, הדבר נאמר לא מתוך היכרות ולא מתוך ביקורת ספציפית.
הצעתי לך – אל תעסוק בתופעת הרווקות המאוחרת בכללותה, ואל תעסוק בסיבות הנסתרות של הרווקות המאוחרת שלך, אלא אם כן הדבר נועד לחיזוק שלך ברגעי חולשה.
עסוק בדברים הגלויים שבשליטתך שיכולים לקדם את הצלחתך בתחום. הקב"ה כבר יעשה את שלו. את הנסתרות השאר לקב"ה ועסוק בנגלות.
אני מקווה שהצלחתי לענות לך. אם כן וגם אם לא, תמיד אפשר לשאול שוב, שאלה זו או אחרת.
בהצלחה,
יהונתן יעקובי, yehonatanmy@gmail.com