סיבובים בחופה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/03/15 10:49 כב באדר התשעה

שאלה

שלום.

אני מתחתנת עוד שבועיים בעז"ה ועלה הנושא של הסיבובים סביב החתן. אני אשכנזייה ובעלי ספרדי.

בכל אופן אני לא רוצה להסתובב סביבו. אני מרגישה לא בנוח, לא רואה את עצמי עושה זאת וממש לא נעים לי. הוריי מתעקשים שאני אעשה זאת ואני פשוט לא רוצה, הם סוג של כופים עלי את זה. כל היום דנים איתי על זה ולא משנה מה לא מסוגלת לראות אותי עושה את זה. ארוסי אומר לי לעשות מה שאני רוצה .

מה עלי לעשות? מי קובע מי מסתובב? זה גם מנהג, זה לא ההחלטה של הכלה בלבד? למה הם לא מבינים?

תשובה

שלום

בעלך ספרדי, ועל כן זהו אינו מנהג מחייב.
לפיכך אין חובה להקשיב להם, שוחחי איתם בכבוד ובמאור פנים ועשי כפי הכרעתך העצמאית.
עוון גדול הוא להכאיב לכלה ביום חופתה.

מזל טוב