אמא שלי לקתה באירוע לבבי ו3 אירועיים מוחיי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/03/15 03:42 כב באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפניי מספר חודשים (פחות משנה) אמא שלי עברה את האירוע המוחי הראשון שלה ומאז עברה עוד שניים למיטב זיכרוני , בנוסף לפניי 4 שנים עברה גם אירוע לבבי.

הנזק שלה תודה לאל לא חמור ואפשר להגיד שיצאה בנס מכל המקרים הללו.

שאלתי היא, אני מרגישה ויודעת שדברים בעולם אינם נגרמים סתם הכל בציווי ה' ואני רוצה לדעת מה היא יכולה לקחת על עצמה כדי למנוע אירועים כאלו בעתיד? והאם היא צריכה להגיד איזו ברכה או תפילה על שיצאה מהאירועים הללו כמעט בריאה בדרך נס?

תודה מראש.

תשובה

שלום

הגישה בה את נוקטת היא גישת התורה, שלא לתת מקום ליד המקרה אלא להתעורר בשל המציאות ולבחון במה נוכל להשתפר בעבודת ד'.
אמנם, אין הכוונה שאנו יודעים בשל מה באו הייסורים, זהו דבר הנתון לחשבון האלוקי העליון. אלא שאנו משתמשים ביסורים אלו ככלי להתעצמות וחשיפת עומקי אמונה ויראה גדולים יותר.
ככלל אמרו חכמינו, תשובה תפילה וצדקה מעבירין רוע הגזירה.
ולכן יש להרבות בתשובה על מידות רעות ושמירת שבת אם אינה שלימה. תפילה אחת ביום לפחות, ובשבת בבית הכנסת. ועשיית חסד אמיתי עם המסכנים בשכונה שלכם.
כאמור, אין בזה מניעת ההיזק לגמרי, אלא התעצמות בעבודת ד' ותוספת דביקות בו ושמירה ממנו.

מובא בחיד"א שהרוצה להודות לרבש"ע, הטוב ביותר שיכנס עשרה ויאמר בפניהם במילות עצמו תודה לד' על שמלווה אותי ומציל אותי, ואז יאמר נשמת כל חי המופיעה בשחרית של שבת.

כל טוב