צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/15 19:45 יד באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אצלנו ביישוב יש הרקדה בכל ראש חודש אך יש בעיה קצת עם ההפרדה.

ההרקדה מתקיימת במגרש בחוץ ויש רק הפרדה בין הבנים לבנות במגרש אך מצדדי המגרש אפשר לראות את הבנות רוקדות וכן עוברים שם בנים כשאנחנו רוקדות.

אז מה לעשות? לרקוד? יש אתי עוד כמה בנות מממש דוסיות בצוות שכן רוקדות.. האם לסמוך עליהן שזה בסדר? או לא לרקוד?

אשמח לתשובה :)

תשובה

שלום וברכה

חובת המחיצה וההפרדה נועדה לאפשר לבנים לרקוד בצניעות ובקדושה, ולא לראות את הבנות רוקדות.
חובה זו מתמלאת בכך שיש מחיצה במגרש, ובן שרוצה לרקוד בצניעות יכול לעשות זאת, ולמעשה חייב לעשות זאת.
שום דבר לא מחייב אותו לחטוא. אם הוא דווקא רוצה ללכת לצדדים בהם רואים את הבנות – זו בעיה חמורה שלו, והיא לא מונעת את זכותן של הבנות להיות חלק מהרקדת ראש החודש.
נראה כי הבנות אפוא צודקות מאוד בדרכן.

כל טוב